Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.12.2021, 18:00

Fine Drinking στις γιορτές: The Single Cask bar Athens, Santa Approved- O/Purist Cocktails και home made Gin & Tonics  

Fine Drinking στις γιορτές: The Single Cask bar Athens, Santa Approved- O/Purist Cocktails και home made Gin & Tonics  

Λίγες ημέρες πριν, στον  très chic private χώρο του Angus Hudson που αποτελεί το speakeasy bar του «42» εγκαταστάθηκε ένα από τα πιο επιτυχημένα whisky projects της Σιγκαπούρης, το The Single Cask bar Singapore, το οποίο να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης των φίλων του whisky.  

Για να μη μαζεύονται πολλές άγνωστες έννοιες, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω. Οι γνώστες του χώρου γνωρίζουν ότι η νέα παγκόσμια τάση σε αυτό το δημοφιλές απόσταγμα είναι οι ανεξάρτητοι εμφιαλωτές. Σε πρόσφατο σεμινάριο που έκανα μου είπαν ότι ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει όσους  διαλέγουν διάφορα ουίσκι άλλων αποστακτηρίων με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο προϊόν με ανεξάρτητο τρόπο παλαίωσης και εμφιάλωσης.  

Ο ανεξάρτητος εμφιαλωτής The Single Cask όμως είναι κάτι διαφορετικό: εμφιαλώνει το ουίσκι του απευθείας από ένα μόνο βαρέλι για κάθε εμφιάλωση, δίνοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να γευθούν την σπάνια εμπειρία της δοκιμής whisky ακριβώς σαν να βρίσκονταν στις αποθήκες ενός αποστακτηρίου μπροστά από ένα ανοιχτό βαρέλι.  

Με σπάνιες single cask εμφιαλώσεις αλλά και αποστακτηριακές επίσημες εμφιαλώσεις , το TSC bar Singapore κατάφερε να βρίσκεται μέσα στις πρώτες επιλογές των whisky connoisseurs στην ευρύτερη Ασία. Κάθε εμφιάλωση είναι μοναδική μιας και είναι single cask και για αυτόν ακριβώς  τον λόγο ο κατάλογος του ανανεώνεται πολύ συχνά.  

Όπως σας είπα και παραπάνω το The Single Cask bar Athens πλέον θα βρίσκεται στο Angus Hudson που υπάγεται στο 42barstronomy bar Athens. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποιος έκανε την επιλογή, αλλά δύσκολα θα βρισκόταν πιο ταιριαστό σημείο. Το Angus Hudson διαθέτει μια ξεχωριστή αισθητική butlers lounge από τα μεγάλα σαλόνια της Βρετανίας, με δερμάτινους καναπέδες και ρετρό πινελιές οποότε είναι το πλέον κατάλληλο για να υλοποιήσει ένα τέτοιο project στην Αθήνα. Το εγχείρημα επιμελείται ο Τεό Σπυρόπουλος ο οποίος είναι ο European brand ambassador of TSC, ο συγγραφέας του πρώτου ελληνικού βιβλίου για το whisky “Τρία Χρόνια & Μια Ημέρα’, καθώς και ο whisky import manager της κάβας Ανθίδη. Λόγω περιορισμένων θέσεων, όπως καταλαβαίνετε ο χώρος θα λειτουργεί με κρατήσεις, ενώ απαραίτητη είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού / νόσησης και έγγραφο ταυτοπροσωπίας για την είσοδο. Αν θεωρείτε τον εαυτό σας whisky connoisseur, μην παραλείψετε μια επίσκεψη η οποία θα εξελιχτεί σε μοναδική γευστική εμπειρία.  

Στο μεταξύ το O/Purist, το πιο cool ελληνικό ποτό που δημιούργησαν 10 κορυφαίοι, Έλληνες bartenders με σκοπό να βάλουν το τσίπουρο δυναμικά στα καλύτερα bar του κόσμου, φοράει τα γιορτινά του και διοργανώνει μια από τις πιο φαντασμαγορικές ενέργειες της σεζόν, κερνώντας το δεύτερο cocktail! Για όλη την διάρκεια των γιορτών, 70 bar σε όλη την Ελλάδα, γεμίζουν με εντυπωσιακούς καρυοθραύστες και στολισμένα στεφάνια, γαρνίρουν τα ποτά τους με Candy Canes, χαρίζουν αυτοκόλλητα και δημιουργούν πεντανόστιμα cocktail με O/Purist. Ο λόγος για τα o/purist Bramble με creme de mure και Rudolph's nose με σόδα κεράσι και ζαχαρωτά.  

Επιπλέον, το O/Purist, παραμένοντας πιστό στις αρχές του για προσφορά στην ευρύτερη κοινότητα, φέτος τις γιορτές συνεργάζεται με την ΜΚΟ “Ο Άλλος Άνθρωπος” και προσφέρει από 600 γεύματα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.  

Αν πάλι μείνετε στο σπίτι, επενδύστε σε ένα γιορτινό Gin & Tonic. Δοκίμασα πρόσφατα το Langley’s Gin, με μακρά επίγευση από άρκευθο και κόλιανδρο, λεπτές νότες φασκόμηλου, γλυκές νότες εσπεριδοειδών, γλυκόριζα και πικάντικες νότες από μαύρο πιπέρι και εντυπωσιάστηκα. Θα χρειαστείτε ένα long drink ποτήρι, 50ml Langley’s Dry Gin και 100ml Three Cents Tonic Water. Το μόνο που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι να βάλετε στο ποτήρι παγάκια μέχρι το χείλος, να προσθέσετε το ginκαι να απογεμίσετε με tonic. Κατόπιν, αναδέψτε και γαρνίρετε με μια φέτα από grapefruit και φύλλα δυόσμου.

Γιώτα Παναγιώτου
So Posh